" Mon petit bloc neix com a part pràctica dels meus estudis d'Educació Infantil. Un cop finalitzats, segueixo endinsant-me en el mon dels infants i prenent apunts en el meu petit bloc de notes online" Marta.

"Mon petit bloc nace como parte práctica de mis estudios de Educación Infantil. Una vez finalizados sigo adentrándome en el mundo de la infancia y tomando notas en mi pequeño bloc de notas online" Marta.

ENTRADES DISPONIBLES EN CATALÀ I CASTELLÀ - ENTRADAS DISPONIBLES EN CATALÁN Y CASTELLANO




dijous, 26 de setembre del 2013

FLEXA, els mobles que creixen amb l'infant / FLEXA, los muebles que crecen con el niño


   L’altre dia, passejant pel centre comercial Maquinista, em va cridar l’atenció l’aparador de Flexa, una botiga de mobiliari per nens. Hi havia un llit una mica elevat, on la part de sota feia alhora com de caseta per jugar. Avui he entrat al seu web amb la intenció de saber més d’aquesta marca.

   Es una empresa Danesa fundada al 1972 que dissenya mobiliari d’estil escandinau per infants. El seus dissenys están pensats per evolucionar amb els infants i adaptar-se a les seves necessitats a mesura que es van fent grans,
oferint un disseny segur i estimulant alhora. Utilitzen pi, bedoll i DM per la fabricació dels seus llits, en les seves fabriques Europees mentre que el  tèxtil, fabricat a Àsia, és una colecció atrevida i divertida. El mobiliari està lacat i /o envernissat amb productes lliures de disolvents i colorants tòxics, tenint així especial cura  amb el medi ambient.
   Però, qué entenem per disseny escandinau? Bàsicament son espais amb molta claror aconseguida per l’ús del blanc i fustes naturals claretes. S’afegeixen tocs d’altres colors una mica més vius com el vermell, el blau o el negre en la justa mesura. Apareixen elements senzills de línies rectes o corbes molt suaus i amb un disseny acurat i molt funcional. i els espais son amplis i gens atapeits, més aviat minimalistes, on es combinen elements tradicionals amb d’altres més moderns. Aquest ús de colors clars és degut a la manca de llum natural d’aquests països; per això també hi trobem grans finestrals.

   Recentment ha sortit al mercat el bressol per nadons i forma part de la col·lecció Flexa Baby. La col·lecció está formada per un bressol de 140 x 100 que creix amb l'infant; el matalàs es pot adaptar i posar-lo més amunt quan és petit i més avall quan el nadó ja es posa dret. Quan el petit ja és més autònom i vol pujar i baixar solet però sense que els pares pateixin perque caigui del llit, es poden treure uns quants barrots centrals, deixant una petita obertura per entrar i sortir. I finalment, el bressol es converteix en llit fins que l'infant necessiti un llit més gran.

   La trona, es pot ajustar en alçada, moure el reposapeus, i afegir o treure el cinturó de seguretat i la safata. Igualment, es poden afegir potes més llargues i fer-la servir de cadira. Així, tant el bressol com la trona son dues peces de llarga durada. 

   Al conjunt s'hi afegeix un mòdul que alhora que serveix de canviador; pot ser una calaixera, armariet amb portes o prestatgeria. Quan l'infant ja no necessita bolquers, el canviador es treu i es pot fer servir com a moble auxiliar.

   I quan el llitet quedi petit, Flexa té mobiliari divertit i versàtil; el mateix llit pot arribar a ser una caseta y tenir un tobogán. Seguidament us mostro el llit que em va cridar l’atenció…si tornés a ser petita m’ho passaria pipa jugant a les casetes o botiguetes sota el meu propi llit. A més, l’alçada és perfecta perque els pares no s’hagin d’ajupir a dir bona nit i és fàcil de fer el llit als matins. Flexa disposa d'altres alçades de llit, també lliteres o el llit standard.




Per més informació podeu visitar el seu web, on trobareu el localitzador de botigues
Distribuidors


FLEXA, LOS MUEBLES QUE CRECEN CON EL NIÑO


    El otro dia, paseando por el centro comercial Maquinista, me llamó la atención el escaparate de Flexa, una tienda de mobiliario para niños. Vi una cama un poco elevada, dónde la parte de abajo era a su vez una casita para jugar. Hoy he entrado en su web con la intención de saber mas de esta marca. 

   Es una empresa Danesa fundada en el año 1972 que diseña mobiliario de estilo escandinavo para niños. Sus diseños estan pensados para evolucionar con los niños y adaptarse a sus necesidades a medida que van creciendo, ofreciendo un diseño seguro y estimulante al mismo tiempo. Utilizan pino, abedul y DM para la fabricación de sus camas, en sus fábricas Europeas mientras que el téxtil, fabricado en Asia, es una colección atrevida y divertida. El mobiliario está lacado y/o barnizado con productos libres de disaolventes y colorantes tóxicos, tenieno así especial cuidado con el medio ambiente.
   Pero, ¿ que entendemos por diseño escandinavo? Básicamente son espacios con mucha luz conseguida con el uso del blanco y maderas naturales muy claras. Se añaden toques de otros colores un poco mas vivos como el rojo, el azul o el negro en su justa medida. Aparecen elementos sencillos de líneas rectas o curvas muy suaves y con un diseño pulcro y muy funcional. Los espacios son amplos y nada abarrotados, mas bien minimalistas, donde se combinan elementos tradicionales con otros mas modernos. Este uso de colores claros es debido a la falta de luz natural de estos paises; por eso también encontramos grandes ventanales.  

   Recientemente ha salido al mercado la cuna para bebes y forma parte de la coleción Flexa Baby. La colección está formada por una cuna de 140 x 100 que crece con el niño; el colchón se puede adaptar y ponerlo mas arriba si el bebé es muy pequeño y mas abajo si el bebé ya se aguanta de pié. Cuando el pequeño ya es autónomo y quiere subir y bajar solito pero sin que sus progenitores sufran por si cae de la cama, se pueden quitar unos cuantos barrotes centrales, dejando una pequeña apertura para entrar y salir. Y finalmente la cuna se convierte en cama hasta que el niño necesite una cama mas grande.
   La trona, se puede ajustar en altura, mover el reposapies, y añadir o quitar el cinturón de seguridad y la bandeja. Igualmente, se pueden anñadir patas mas largas y usarla como silla. Así, tanto la cuna como la trona son dos piezas de larga duración.  

   Al conjunto se le suma un módulo que puede servir como cambiador y como cómoda, armario con puertas o estanteria. Cuando el niño ya no necesita pañales, el cambiador se quita y se puede usar como mueble auxiliar.
   Y cuando la camita quede pequeña, Flexa tiene mobiliario divertido y versátil; la misma cama puede llegar a ser una casita y tener tobogán. Esta es la cama que me llamó la atención...si volviera a ser una niña lo pasaria genial jugando a casitas o a las tiendas bajo mi propia cama. Además, la altura es perfecta para que los padres no se tengan que agachar a decir buenas noches  y es facil hacer la cama por las mañanas. Flexa dispone de otras alturas de cama, también literas o camas standard.  


    Para más información podeis visitar su web, donde encontrareis el localitzador de tiendas.