" Mon petit bloc neix com a part pràctica dels meus estudis d'Educació Infantil. Un cop finalitzats, segueixo endinsant-me en el mon dels infants i prenent apunts en el meu petit bloc de notes online" Marta.

"Mon petit bloc nace como parte práctica de mis estudios de Educación Infantil. Una vez finalizados sigo adentrándome en el mundo de la infancia y tomando notas en mi pequeño bloc de notas online" Marta.

ENTRADES DISPONIBLES EN CATALÀ I CASTELLÀ - ENTRADAS DISPONIBLES EN CATALÁN Y CASTELLANO




dilluns, 16 de setembre del 2013

Bressol o convertible? / Cuna o convertible

   Estas embarassada! quina il·lusió en rebre la bona noticia. A partir d'aquí i començant a preparar la nouvinguda del vostre nadó es quan comencen a sorgir els dubtes. Els meus estudis de Tècnic en Educació Infantil m'han servit per complementar els d'Interiorista, i a la pregunta "Com puc muntar l'habitació del nen? tu que compraries, bressol o directament un llit convertible?", el meu consell sempre és el mateix:


L'habitació de l'infant ha d'adaptar-se al creixement del vostre fill.

 
   Es habitual que els avis vulguin comprar-li l'habitació, ells també están contents amb l'arribada del nou membre de la familia,  i "com que paguen els avis" els pares acostumen a triar el llit convertible perque així els fa servei durant molt de temps.  

   Els llits convertibles, son aixó: "convertibles". Quan desmunteu el bressol, heu de pensar que d'aquest modul compacte sortirà; un llit, un escritori i una tauleta de mida gran o una tauleta i un moble diafan. Teniu lloc per posar tot això? Si el teniu, perfecte, és una bona opció ja que si l'espai és gran l'infant tindrà igualment lloc per jugar.

Via: mueblesbrugada.es

   I si l'habitació és petita? Quan l'infant comença a moure's, a gatejar, el fet de tenir aquest moble tan gran a l'habitació li resta mobilitat i segurament el menjador de casa acabarà inundat de joguines. Es normal que el menjador sigui part de la sala de joc, si no teniu un espai habilitat com a tal, ja que mentre els pares feu d'altres coses podeu vigilar l'infant.

   Però l'infant ha de tenir un lloc on desar les joguines, un espai propi en el qual pugui moure's, experimentar i explorar. Per això crec que el millor és començar amb un bressol i anar canviant a mida que l'infant es fagi gran. Al mercat hi ha bressols per matalàs de 70x140cm que es converteixen en llitet de la mateixa mida i l'infant pot ser autònom pujant i baixant solet.

Via: Bopita


   Una altra opció es comprar un bressol econòmic per exemple a IKEA on la mida és una mica més petita, de 60x120 cm i després passar a llit petit fins que l'infant ja necessiti un llit més gran (aquest li quedarà petita més aviat, per les mides del matalàs).


Via Ikea:  Bressol Stuva, Llit Gulliver

   I que passa quan l'infant ja té uns cinc anyets i toca fer el canvi? L'infant creix però l'espai és el mateix, encara té edat de jugar i l'habitació plena de joguines. Hi ha uns llits abatibles que queden plegats a la paret i no resten espai de joc, allargant així uns anys més aquesta etapa tan activa dels vostres fills.

Via: BM2000

   Les dues opcions son bones, si teniu en compte l'espai, però penseu una cosa...a mida que l'infant creix, també el podem fer partícep de les activitats de la familia, entre elles, la seva nova habitació. L'infant creix i adquireix gustos propis.... li agradarà anar fent seva l'habitació i ser part activa de la transformació, no creieu?



    ¡Estas embarazada! que ilusión al recibir la buena notícia. A partir de ahora y empezando a preparar la bienvenida de vuestro bebé es cuando empiezan a surgir dudas. Los estudios de Técnico en Educación Infantil me han servido para complementar los de Interiorista, y a la pregunta "¿Como puedo montar la habitación del niño? ¿tú que comprarias, cuna o directamente una cama convertible?", mi consejo siempre és el mismo:

    La habitación del bebé debe adaptarse al crecimiento de vuestro hijo.
  
   Es habitual que los abuelos quieran comprarle la habitación, ellos también estan contentos con la llegada del nuevo miembro de la família, y "como pagan los abuelos", los padres suelen escoger la cama convertible porque así les durará mas tiempo.   
   Las camas convertibles son eso: "convertibles". Cuando desmonteis la cuna, debeis saber que de este módulo compacto saldrá: una cama, un escritorio y una mesita de grandes medidas o una mesita y un mueble diáfano. ¿Teneis espacio para poner todo esto? Si lo teneis, perfecto, és una buena opción ya que si el espacio es grande, el pequeño igualmente tendrá espacio para jugar.

   ¿Y si la habitación es pequeña? Cuando el pequeño empieza a desplazarse, a gatear, el hecho de tener este mueble tan grande en la habitación le resta mobilidad y seguramente el salón de casa terminará inundado de juguetes.Es normal que el comedor sea parte de la sala de juegos, si no teneis un espacio habilitado como tal, ya que mientras los padres haceis otras cosas podeis vigilar o acompañar al pequeño.

    Pero el niño debe tener un lugar dónde ordenar sus juguetes, un espacio propio en el cual moverse, experimentar y explorar. Por eso creo que lo mejor es empezar con una cuna e ir cambiando a medida que el pequeño se hace mayor. En el mercado hay cunas para colchón de 70x140cm que se convierten en una camita de la misma medida y le proporcionan autonomía para subir y bajar solito.

    Otra opción es comprar una cuna económica tipo IKEA de medidas un poco mas pequeñas, 60 x120 cm, y pasar después a la cama pequeña hasta que el niño necesite una mas grande ( ésta le quedará antes pequeña por las medidas del colchón).

    ¿Y qué pasa cuando el pequeño ya tiene unos cinco años y toca hacer el cambio? El niño crece pero el espacio es el mismo, aún tiene edad de jugar y la habitación está llena de juguetes. Existen camas abatibles que quedan recogidas contra la pared y no quitan espacio de juego, alargando así unos años mas esta etapa tan activa de vuestros hijos.

    Ambas opciones son buenas, si teneis en cuenta el espacio, pero pensad una cosa...a medida que el niño crece, también podemos hacerle partícipe de las actividades de la família, entre ellas, su nueva habitación. El niño crece y adquiere gustos própios... le gustará ir haciendo suya la habitación y ser parte activa de la transformación, ¿ no creeis?.