" Mon petit bloc neix com a part pràctica dels meus estudis d'Educació Infantil. Un cop finalitzats, segueixo endinsant-me en el mon dels infants i prenent apunts en el meu petit bloc de notes online" Marta.

"Mon petit bloc nace como parte práctica de mis estudios de Educación Infantil. Una vez finalizados sigo adentrándome en el mundo de la infancia y tomando notas en mi pequeño bloc de notas online" Marta.

ENTRADES DISPONIBLES EN CATALÀ I CASTELLÀ - ENTRADAS DISPONIBLES EN CATALÁN Y CASTELLANO
dilluns, 28 de gener de 2013

Mare de dia / Madre de día

   Fa una estona, llegint en un fòrum, he trobat el concepte "mares de dia", el qual m'era desconegut fins ara. 
   Les mares de dia son dones amb estudis superiors que exerceixen com educadores al seu domicili, atenent com a màxim a 4 infants menors de 3 anys. Aquesta professió està molt extesa a Europa, al Regne Unit hi ha més de 80.000 dones i a Alemania el 20% dels infants tenen una mare de dia.  Cal ser mestra, psicòloga infantil o pedagoga, ser autònoma i tenir una assegurança, tot i que de moment no és una professió reconeguda al nostre territori. L'altre requisit, es clar, és tenir l'espai adequat per dur a terme aquesta professió.

   És una bona alternativa per qui no té feina però està ben qualificada.

   Mentre no s'aprova el projecte de llei que ho regularà al nostre territori, ja hi ha mares de dia que s'estan associant a Barcelona. A Navarra, per exemple, sembla que ja està reconegut. Si voleu més informació podeu visitar aquest web de mares de dia a Pamplona: 


MADRES DE DIA
  
  Hace un ratito, leyendo en un fórum, he encontrado el concepto "madres de dia!, el cual era desconocido para mí hasta ahora.

    Las madres de dia son mujeres con estudios superiores que ejercen como educadoras en su domicilio, atendiendo como máximo a 4 niños menores de tres años. Esta profesión está muy extendida en Europa, en el Reino Unido hay mas de 80.000 mujeres y en Alemania el 20% de la infancia tiene una madre de dia. Hace falta ser maestra, psicóloga infantil o pedagoga, ser autónoma y tener un serguro, aunque de momento no és una profesión reconocida en nuestro territorio. El otro requisito, claro, es tener un espacio adecuado para llevar a cabo esta profesión. 

    Es una buena alternativa para quién no tiene trabajo pero está bien cualificado.
  
    Mientras no se aprueba el proyecto de lei que lo regularà en nuestro territorio, ya hay madres de dia que se estan asociando en Barcelona. En Navarra, por ejemplo, parece que ya está reconocido. Si quereis mas información podeis visitar esta web de madres de dia en Pamplona (ver arriba). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada