" Mon petit bloc neix com a part pràctica dels meus estudis d'Educació Infantil. Un cop finalitzats, segueixo endinsant-me en el mon dels infants i prenent apunts en el meu petit bloc de notes online" Marta.

"Mon petit bloc nace como parte práctica de mis estudios de Educación Infantil. Una vez finalizados sigo adentrándome en el mundo de la infancia y tomando notas en mi pequeño bloc de notas online" Marta.

ENTRADES DISPONIBLES EN CATALÀ I CASTELLÀ - ENTRADAS DISPONIBLES EN CATALÁN Y CASTELLANO
dijous, 27 de novembre de 2014

Sura o s'enfonsa? / Flota o se hunde

    Qualsevol moment es bó per experimentar, per aprendre. Avui, després d'un llarg dia de pluja, hem sortit a passejar i ens han cridat l'atenció unes fulles que hi havia a terra. Hem passat una bona estona recollint i observant si les fulles eren seques o molles per la pluja. En arribar a casa, ja l'hora del bany, he pensat que seria un bon moment per seguir experimentant: sura o s'enfonsa?


    Hem posat a l'aigua les fulles recollides, un cop ben netes, pedres, petxines, suro, taps de plàstic i hem estat jugant una bona estona...ho hem passat d'allò mes bé veient si aquests elements suraven o s'enfonsaven. Què passa si poso una pedra damunt d'una fulla que sura...s'enfonsa? La petxina buida sura però... i si li posem aigua al dintre?

    Con Zoe experimentamos en el bidé, deshojando los pétalos de una flor y luego vertiendo agua...¿flotan?FLOTA O SE HUNDE 


    Cualquier momento es bueno para experimentar, para aprender. Hoy, tras un largo día de llúvia, hemos salido a pasear y nos han llamado la atención unas hojas que había en el suelo. Hemos pasado un buen rato recogiendo y observando si las hojas estaban secas o mojadas por la llúvia. Al llegar a casa, ya era la hora del baño, he pensado que sería un buen momento para seguir experimetando: ¿flota o se hunde?

    Hemos puesto en el agua las hojas recogidas, ya limpias, piedras, conchas corcho, tapones de plástico y hemos estado jugando un buen rato...lo hemos pasado genial viendo si estos elementos flotaban o se hundían. ¿ Qué ocurre si pongo una piedra sobre una hoja que flota, se hunde? La concha vacía flota, pero ¿ y si la lleno de agua?

    Con Zoe experimentamos en en bidé, deshojando pétalos de una flor y luego vertiendo agua...¿flotan?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada