" Mon petit bloc neix com a part pràctica dels meus estudis d'Educació Infantil. Un cop finalitzats, segueixo endinsant-me en el mon dels infants i prenent apunts en el meu petit bloc de notes online" Marta.

"Mon petit bloc nace como parte práctica de mis estudios de Educación Infantil. Una vez finalizados sigo adentrándome en el mundo de la infancia y tomando notas en mi pequeño bloc de notas online" Marta.

ENTRADES DISPONIBLES EN CATALÀ I CASTELLÀ - ENTRADAS DISPONIBLES EN CATALÁN Y CASTELLANO
dimecres, 12 de març de 2014

La panera dels tresors / La cesta de los tesoros

   
   La panera dels tresors, es un joc basat en l'exploració i la manipulació dels objectes, adreçat a infants de 6 mesos a 10/12 mesos, podent iniciar-lo quan l'infant es mantingui assegut.

   La panera està formada per objectes d'ús quotidià; objectes que son atractius pels infants perque son de materials variats, diferents textures, de diverses mides i pes. Això permet el desenvolupament de diversos sentits com el tacte, el gust, l'olfacte, l'oïda, la vista i el moviment del cos. L'infant juga sol però amb la presència d'un adult que tot i no intervenir, dona confiança a l'infant perque explori i aprengui per si mateix.


   El material es posa en una panera sense nances de vímet dur, d'uns 35 cm de diàmentre i uns 8 cm d'alçada. Ha de ser estable, plana i ressistent perque l'infant s'hi pugui recolsar i no es tombi. S'omple amb uns 60 o 80 objectes variats ( aquí cadascú la pot omplir segons el seu criteri i anar canviant el contingut), i s'han de netejar sovint i substituint quan es vagin fent malbé. 

   Els materials que hi poden haver en una panera son:
 • Elements naturals com petxines, castanyes, esponja natural, tap de suro...
 • Elements de material natural com una brotxa d'afaitar, raspall de dents, cabdell de llana...
 • Elements de cartró com un rotlle de paper higiènic, paper vegetal, paper de celofan...
 • Elements de roba, goma o pell com un monederet de roba, un troç de bellut, un braçalet de pell, trossos de tub...
 • Elements de fusta com una capsa petita, una anella de tovalló, una cullera, un sonall...
 • Elements de metall com una cullera, un motlle de pastisseria, una cadena...

   Els elements han de ser mes grans que una anou gran i s'ha d'estar segur que no suposen cap perill per l'infant, qui podrà explorar-los com vulgui ( llepant, sacsejant, estirant... ) en un lloc segur i confortable, i en contacte visual amb un adult.


LA CESTA DE LOS TESOROS

La cesta de los tesoros , es un juego basado en la exploración y la manipulación de objetos, dirigido a niños de 6 meses a 10/12 meses, pudiendo iniciarlo cuando el bebe se mantenga sentado. 

   La cesta está formada por objetos de uso cotidiano; objetos que son atractivos para los niños porque son de materiales variados, diferentes texturas, distintas medidas y peso. Esto permite el desarrollo de diversos sentidos como el tacto, el gusto, el olfato, el oido, la vista y el movimiento del cuerpo. El niño juega solo pero con la presencia de un adulto que, aunque no interviene, da confianza al pequeño para que explore y aprenda por si mismo.  

   El material se pone en un cesto sin asas de mimbre duro, de unos 35 cm de diámetro y unos 8 cm de altura. Tiene que ser estable, plano y resistente para que el pequeño se pueda apoyar en él y no vuelque. Se llena de unos 60 u 80 objetos variados ( aquí cada uno puede llenarlo según su criterio e ir cambiando el contenido), y hay que limpiarlos a menudo y sustituyendo los objetos que se vayan estropeando. 
   Los materiales que puede haber en una cesta son:
 • Elementos naturales como conchas, castañas, esponja natural, tapón de corcho...
 • Elementos de material natural como una brocha de afeitar, cepillo de dientes, ovillo de lana...
 • Elementos de cartón com un rollo de papel higiénico, papel vegetal, papel de celofan...
 • Elementos de tela, goma o piel como un monedero de tela, un trozo de terciopelo, un brazalete de piel, trozo de tubo...
 • Elementos de madera como una caja pequeña, una anilla de servilleta, una cuchara, un sonajero...
 • Elementos de metal com una cuchara, un molde de pastelería, una cadena...

   Los elementos deben ser mas grandes que una nuez grande y  hay que estar seguro que no suponen ningún peligro para el pequeño, quien podrá explorarlos como quiera ( chupando, agitando, estirando...) en un lugar seguro y confortable, y en contacto visual con el adulto. 
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada